Totul despre acnee

Acnee

acnee

Acneea este o afectiune multifactoriala, androgen-dependenta, ce debuteaza la pubertate, in zonele bogate in glande sebacee si care se caracterizeaza prin comedoane, pustule si noduli. Acneea afecteaza in special adolescentii, avand un puternic impact psiho-social.

Consultul dermatologic permite evaluarea severitatii acneei si determinarea factorilor favorizanti. De asemenea, evaluarea dermatologica poate fi completat prin efectuarea unor investigatii de laborator, efectuarea profilului hormonal, consult endocrinologic, consult ginecologic si ecografie pelvina/transvagianala.

Tratamentul acneei este personalizat cu scheme terapeutice combinate ce includ masuri generale de ingrijire, tratamente topice, medicamente orale si proceduri dermato-cosmetice. Un tratament eficient necesita o abordare pe termen lung, rabdare si complianta din partea pacientului.

Netratata, acneea duce la aparitia cicatricilor atrofice si petelor hiperpigmentare. Cicatricile atrofice sunt cea mai frecventa complicatie a acneei, fiind rezultatul vindecarii vicioase a leziunilor inflamatorii. Tratarea lor este dificila si include proceduri dermato-estetice seriate.

Afla mai mult:

Articole despre acnee:

Acnee moderata sau acnee papulo-pustuloasa

Acneea moderata se manifesta prin leziuni inflamatorii papulo-pustuloase, dureroase, ce se pot vindeca cu cicatrici. Afla mai multe.

Cele mai bune proceduri dermatologice pentru porii dilatati

Pe langa rutina de ingrijire, putem imbunatati aspectul porilor dilatati si cu ajutorul procedurilor dermatologice. Afla mai multe.

Porii dilatati – ce sunt si cum ii putem micsora?

Porii dilatati reprezinta unul din cele mai frecvente motive de ingrijorare si nemultumire. Afla de ce apar si cum ii putem micsora.

Cele mai frecvente greseli ce agraveaza acneea

Acneea poate fi agravata de o serie de greseli pe care de cele mai multe ori nu le constientizam. Afla care sunt cele mai frecvente greseli.

Acnee – 10 intrebari frecvente

Acnee – Afla care sunt cele mai frecvente zece intrebari si care sunt raspunsurile date de medicul dermatolog.

Acneea femeii adulte – cauze si rutina de ingrijire

Acneea femeii adulte debuteaza dupa varsta de 25 de ani. Afla mai multe despre cauzele ei si despre cum sa iti contruiesti rutina de ingrijire corecta.

Acneea corporala – Cum o putem preveni

Acneea corporala afecteaza mai mult de jumatate din pacientii cu acnee. Afla mai multe despre modul in care o putem preveni.

Acnee usoara sau acnee comedoniana

Acneea usoara sau acneea comedoniana se manifesta prin exces de sebum si prezenta comedoanelor. Afla mai multe despre manifestari si tratament

Tratament cicatrici post-acnee

Tratamentul cicatricilor post-acnee presupune metode combinate de tratament. Afla mai multe despre cele mai eficiente proceduri.

Cicatricile post-acnee

Cicatricile post-acnee, complicatie frecventa a acneei vulgare, sunt semne permanente ce apar in urma vindecarii vicioase a leziunilor inflamatorii.

Cum se manifesta acneea?

Acneea se manifesta prin comedoane, pustule si noduli. Evaluarea gravitatii si stabilirea schemei de tratament depind de tipul si numarul leziunilor.

Tratament acnee

Tratamentul acneei este complex si cuprinde respectarea unor reguli generale de ingrijire a pielii, tratamente locale si administrarea de terapii orale.

Ce este acneea?

Acneea este o afectiune cronica, androgen-dependenta, cu debut la pubertate, ce are ca rezultat final formarea comedoanelor, pustulelor si nodulilor.

Doresti o programare?
Date Contact
Ai o intrebare?