Dermato-pediatrie

Dermato-pediatrie

Dermato-pediatrie

Dermato-pediatria se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor dermatologice specifice copiilor. Afectiunile dermatologice reprezinta 30% din patologia pediatrica. Ele difera in functie de varsta:

Afectiuni dermatologice la nou nascut si sugar (0-2 ani) – Afectiunile cutanate din acest interval de varsta sunt autolimitate (tranzitorii) si benigne. Cu toate acestea, ele reprezinta o sursa majora de anxietate pentru parinti. Cele mai frecvente manifestari cutanate sunt: dermatita seboreica a noului nascut, acneea noului nascut, dermatita de scutec, dermatita atopica a sugarului si copilului mic.

Afectiuni dermatologice la copil (3-11 ani) – In acest interval de varsta domina patologia infectioasa (bacteriena, fungica si virala) ce se transmite cu usurinta in colectivitate: impetigo, scarlatina, eritemul infectios, roseola infantum, sindromul gura-mana-picior, veruci vulgare, molluscum contagiosum si dermatofitoze. La ele se adauga dermatita atopica ce poate continua forma sugarului sau se poate dezvolta de novo.

Afectiuni dermatologice la adolescent (12-16 ani) – sunt induse de pubertate si pot avea un impact psiho-social puternic: acneea, dermatita seboreica si pitiriazisul versicolor.

Doresti o programare?
Date Contact
Ai o intrebare?